Posłuchałem nagrań live z
www.losowski.mp3.wp.pl . Pisząc krótko są to bardzo dobre wykonania. Utwory instrumentalne kojarzą mi się ze współczesnym stylem live TD (perkusja, gitara, elektronika), z tym że Kombi brzmi lepiej ! Słychać wyraźnie komu Kombi zawdzięczało swoje brzmienie. Wrażenie zrobiło na mnie wykonanie hymnu Słodkiego.... , które zostało zagrane niemal jak na płycie. W słyszanym dawniej koncercie live Kombi, pamiętam Łosowskiemu nie udało się tak dobrze odtworzyć początkowych wyrazistych tonów tego nagrania, które dobrze zapamiętali fani zespołu. Poza tym barwa głosu wokalisty wcale nie odbiega tak bardzo od głosu Skawińskiego
[ Dodano: 2006-12-08, 19:44 ]Dzisiaj otrzymałem odpowiedź, na mój oddający hołd panu Sławomirowi, list. Heh, po Karlu Bartosie (ex-Kraftwerk) jest to drugi profesjonalny muzyk, który zechciał mi odpisać (do innych jeszcze nie pisałem).
Dziękuję Jacku za komplementy. Cieszę się, że moja muzyka jest przez Ciebie
doceniana. Nie mogę na razie udostępnić więcej moich koncertowych nagrań w
internecie, bo w każdej chwili mogą być one wydane oficjalnie na dvd. I być
może takie dvd live w 2007 będzie. Mam zarejestrowane dwa koncerty Łeba 2005 i
Gdańsk 2006. Te na mojej stronie są z Łeby. Myślę wybrać mniej więcej po połowie z
każdego miasta (mam nagranych 16 utworów). Co do obrazu to lepiej nakręcony jest
Gdańsk. Aha, podobieństwo głosu wokalisty do Skawińskiego jest zupełnie niezamierzone.
Nie szukałem pod tym kątem wokalu. Zbyszka polecilił mi Wojtek Pilichowski jako po
prostu dobrego wokalistę.
W styczniu nagrywam zupełnie nowe piosenki ze Zbyszkiem. Na basie będzie grał Wojtek
Pilichowski a na gitarze Marek Raduli.
Czy się przebiją na "polskim rynku"? tego nie wiem. Czy media zechcą to puszczać? Sam
jestem ciekaw... Nie mam na razie za sobą żadnej dużej firmy płytowej. .... . Po prostu
będę grał nowe utwory szczerze od serca i tyle.
Serdecznie pozdrawiam
Sławomir Łosowski
Ostatnio zmieniony 08 gru 2006, 0:45 przez
Jac, łącznie zmieniany 2 razy.