OprogramowanieReason i klawisze problem

Sekwencery, edytory, konwertery, plug-iny

Moderator: fantomasz


Autor tematu
Wildcat
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 30 mar 2008, 13:41
Lokalizacja: Warszawa
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Kontaktowanie:
Status: Offline

Reason i klawisze problem

Post #62604 autor: Wildcat » 22 kwie 2008, 12:19

Chodzi o to, że nie moge zapisać dzwięku w reasonie. Klawiatura zainstalowana, wykryta, włączam record i dzwieki które naciskam nie są zapisywane, choć je słysze oczywiście.

Być może jest to jakiś niewielki problem spowodowany moją nieznajomością ustawienia odpowiednich opcji w reasonie, ale ponieważ siedze już 3 godzine, obejrzałem mnóstwo filmików na youtube i nic nie pomogło zwracam sie do Was. Będe wdzieczny za szybką odpowiedź.

Pzdr. Wojtek
Wildcat

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

 
TEST
Awatar użytkownika

Krizz
Stary wyga
Posty: 343
Rejestracja: 31 paź 2007, 9:16
Lokalizacja: Kowary
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #62607 autor: Krizz » 22 kwie 2008, 12:53

Tzn, których dźwięków? Czy Reason reaguje na sygnały midi z klawiatury, czy mówisz o dźwiękach generowanych przez klawisz (o ile to syntezator)?

Prz ścieżce sekwensera, na której chcesz nagrywać sygnały midi, musi byc aktywna ikonka kabelka midi.

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

degorski Jaroslaw
Habitué
Posty: 1275
Rejestracja: 30 sty 2005, 22:53
Lokalizacja: mam to wiedzieć
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #62610 autor: degorski Jaroslaw » 22 kwie 2008, 18:44

Gdyby nie byla aktywna, to by nie slyszal dzwiekow.

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


Autor tematu
Wildcat
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 30 mar 2008, 13:41
Lokalizacja: Warszawa
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #62622 autor: Wildcat » 22 kwie 2008, 22:34

Nie no dźwięki słysze. Można by to określić że teraz te klawisze (CME m-key) działają jak klasyczny keyboard. Włączam record, leci bit, pasek przesuwa się, wciskam klawisze chciałbym zeby to co naciskam zostalo zapisane ale tak się nie dzieje. Sorry za kolokwialny język.
Wildcat

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

degorski Jaroslaw
Habitué
Posty: 1275
Rejestracja: 30 sty 2005, 22:53
Lokalizacja: mam to wiedzieć
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #62645 autor: degorski Jaroslaw » 23 kwie 2008, 11:19

Prosta rada: zainstaluj ponownie Reasona
a nim to zrobisz :
-sprawdz czy podczas proby zapisu pali sie czerwona "dioda" na sciezce ktora zapisujesz,
- czy mozesz naryswac nutki na poszczegolnym tracku i program je zagra
- i czy aby nie probujesz nagrywac muzyki na jednym z utworow demo, bo w takim wypadku program ( nawet po usunieciu wszystkich trackow) tego nie zrobi- ma blokade

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


Wróć do „Oprogramowanie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości

Studio Nagrań : Zastrzeżenia