OprogramowanieProblem (może banalny?) z ReBirth RB-338

Sekwencery, edytory, konwertery, plug-iny

Moderator: fantomasz


Autor tematu
Davidsh
Nowicjusz
Posty: 5
Rejestracja: 23 maja 2008, 15:58
Lokalizacja: Gliwice
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Problem (może banalny?) z ReBirth RB-338

Post #63872 autor: Davidsh » 23 maja 2008, 16:08

Właśnie stałem się posiadaczem tego programu i otóz w czym problem? Z eksportowaniem i nagrywanie do wav. Daję przycisk nagrywaj następnie play leci muzyczka coś zmieniam i zadowolony , że coś się nagrało daje export a tu tylko 2 sekundowy plik...O co chodzi??

Będę wdzięczny za pomoc bo programik fajny , prosty w obsłudze a na razie go nie kumam.

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

 
TEST

radek tymecki
Habitué
Posty: 2198
Rejestracja: 20 mar 2005, 13:05
Lokalizacja: Sępólno Krajeńskie
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #63894 autor: radek tymecki » 23 maja 2008, 20:55

Exportujesz cały loop czy tylko pattern ??

W najgorszym wypadku ustaw na nagrywanie z Windows czyli wsio co się obecnie dzieje :D
Serwis i naprawy starych sprzętów analogowych radek.tymecki@op.pl

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

jaclaw
Twardziel
Posty: 621
Rejestracja: 26 lip 2005, 15:41
Lokalizacja: MENELOLANDIA
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #63910 autor: jaclaw » 23 maja 2008, 22:29

ja tez sie troche bawiłem rebirtem.
.owszem podoba mi sie, nawet cos tam nagrałem i mam
elektronika,
pare osób z forum nawet słuchało,(ważne ze sie autorowi podoba)hehe
ale ja nagrywałem inaczej
w tle właczyłem audiocity i dopiero tam popoprawiełem co nieco
audicity jest w pełni darmowe

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


Autor tematu
Davidsh
Nowicjusz
Posty: 5
Rejestracja: 23 maja 2008, 15:58
Lokalizacja: Gliwice
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #63915 autor: Davidsh » 23 maja 2008, 22:56

radek tymecki pisze:Exportujesz cały loop czy tylko pattern ??

W najgorszym wypadku ustaw na nagrywanie z Windows czyli wsio co się obecnie dzieje :D


Eksportuje tzn zaznaczam jako loop.Ok hehe nagrywanie z Windows , ale jak :]?


A no i Audacity nie rozpoznaje dźwięku....Najprawdopodobniej kluczem tutaj będzie ustawienie nagrywania z Windows.Jak ktoś podpowie będzie fajnie:P

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


radek tymecki
Habitué
Posty: 2198
Rejestracja: 20 mar 2005, 13:05
Lokalizacja: Sępólno Krajeńskie
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #63925 autor: radek tymecki » 23 maja 2008, 23:22

Nagrywanie z windows? Klikasz na glośniczek obok zegara i jako źródło zaznaczasz nie wejście liniowe a WAVE czy jakoś tak ;) [w zależności od tego jaką masz kartę]

odpalasz rejestrator typu goldwave i jedziesz :)
Serwis i naprawy starych sprzętów analogowych radek.tymecki@op.pl

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


Autor tematu
Davidsh
Nowicjusz
Posty: 5
Rejestracja: 23 maja 2008, 15:58
Lokalizacja: Gliwice
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #63934 autor: Davidsh » 24 maja 2008, 9:07

Kurde no nie ma jak zaznaczyć wave jest tylko wycisz.... :???: Ale czemu Audacity nie przechwytuje dźwięku??Zwykły rejestrator Windows też nie...No kurcze zależy mi na tym programie... :cry:

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


kamil93
Habitué
Posty: 1194
Rejestracja: 02 mar 2007, 16:37
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #64007 autor: kamil93 » 25 maja 2008, 23:27

Audacity przechwytuje dźwięk. U mnie się to nazywa "Mieszane wyjścia Wave"

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

artig70
Stary wyga
Posty: 323
Rejestracja: 13 paź 2006, 18:56
Lokalizacja: Lublin
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #64008 autor: artig70 » 26 maja 2008, 0:01

Zaraz, zaraz, na co te niepotrzebne kombinacje z zewnętrznymi programami?! Przecież ReBirth bez żadnych problemów eksportuje do wav'a. :???:

Davidsh pisze:Daję przycisk nagrywaj następnie play leci muzyczka coś zmieniam i zadowolony , że coś się nagrało daje export a tu tylko 2 sekundowy plik...O co chodzi??

Rozumiem, że używałeś funkcji "Export Loop as Audio File" i zrobiło Ci 2s plik? A na linijce postępu eksportu co Ci pokazywało? W czasie zrzutu, po prawej stronie tej linijki lecą Ci cyferki od największej wartości do najmniejszej, które oznaczają długość loop'a. Poza tym, w samym Rebirth'ie z kolei, zmienia się wartość Bar, od najmniejszej wartości do największej, aż do końca całej długości loop'a. Czy to wszystko Ci się zmienia, łącznie z wizualizacją zmieniających się ustawień potencjometrów, diodek, przycisków itd?

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


Autor tematu
Davidsh
Nowicjusz
Posty: 5
Rejestracja: 23 maja 2008, 15:58
Lokalizacja: Gliwice
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #64012 autor: Davidsh » 26 maja 2008, 7:12

Starlight pisze:W czasie zrzutu, po prawej stronie tej linijki lecą Ci cyferki od największej wartości do najmniejszej, które oznaczają długość loop'a


Właśnie cyferki nie lecą...A reszta , tak zmienia się.Długośc Bar, wizualizacja, ustawienia potencjometrów też.

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

artig70
Stary wyga
Posty: 323
Rejestracja: 13 paź 2006, 18:56
Lokalizacja: Lublin
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #64034 autor: artig70 » 26 maja 2008, 19:20

A masz wersję demo czy pełną, że się tak zapytam? Bo to niemożliwe, aby ten prosty programik robił jakieś problemy przy eksporcie. Jedynie przy demo, może mieć tę opcję wyłączoną i tak się zachowywać. Nigdy się nie spotkałem z tego typu problemem, no ale kiedyś zawsze jest ten pierwszy ....

Proponuję załadować sobie jakiś gotowy song i sprawdzić, czy też tak samo się zachowuje. Jeżeli utwór jest odtwarzany to oznacza, że wszystko musi być OK!

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


radek tymecki
Habitué
Posty: 2198
Rejestracja: 20 mar 2005, 13:05
Lokalizacja: Sępólno Krajeńskie
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #64111 autor: radek tymecki » 27 maja 2008, 23:03

Żeby nagrał to rejestrator to w preferencjach nagrywania 2 razy klik na ikonę głośniczka koło zegara windows, opcje->nagrywanie i zaznacz pierwszą od lewej - WAVE
Serwis i naprawy starych sprzętów analogowych radek.tymecki@op.pl

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


wujek
Doświadczony
Posty: 75
Rejestracja: 26 sty 2008, 18:17
Lokalizacja: Katowice
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #67617 autor: wujek » 01 wrz 2008, 17:04

Mi się nagrywa wszystko tylko jakieś szumy ale takie że melodii nie słychać i nie weim co zrobić. :cry:

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


radek tymecki
Habitué
Posty: 2198
Rejestracja: 20 mar 2005, 13:05
Lokalizacja: Sępólno Krajeńskie
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #67631 autor: radek tymecki » 01 wrz 2008, 21:52

Wyłączyć (wyciszyć) w mikserze windows wszystkie źródła zewnętrzne i uaktywnić WAVE czy cokolwiek tam macie
Serwis i naprawy starych sprzętów analogowych radek.tymecki@op.pl

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


kamil93
Habitué
Posty: 1194
Rejestracja: 02 mar 2007, 16:37
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #67637 autor: kamil93 » 01 wrz 2008, 23:16

Może przester, spróbuj przyciszyć nagrywanie. ;)

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


wujek
Doświadczony
Posty: 75
Rejestracja: 26 sty 2008, 18:17
Lokalizacja: Katowice
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #67676 autor: wujek » 02 wrz 2008, 16:25

No właśnie to nie od głośności bardziej mi to pasuje na kabel albo kartę( mam zintegrowaną) :cry:

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


Wróć do „Oprogramowanie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

Studio Nagrań : Zastrzeżenia