Ogłoszenie
Studio Nagrań zostało przebudowane i uruchomione w oparciu o najnowsze dostępne skrypty phpBB. W procesie konwersji z dotychczasowej wersji ("by Przemo") mogły wystąpić drobne błędy. W przypadku dostrzeżenia jakichkolwiek nieprawidłowości proszę informować Administrację.

OprogramowanieCubase SX

Sekwencery, edytory, konwertery, plug-iny

Moderator: fantomasz


Autor tematu
Kubuzz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 17 sty 2009, 17:05
Lokalizacja: Polska
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Kontaktowanie:
Status: Offline

Cubase SX

Post #73765 autor: Kubuzz » 20 sty 2009, 21:13

Podłączyłem klawisze do komputera. System nie wykrył nowego sprzętu.
Czy mogę korzystać z instrumentów VST z Cubase SX? Proszę o schemat ustawień lub jakiś link... Z góry dzięki... :hi:
Jakub Łukaszewski, Leszno <Kubuzz>

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

 
TEST
Awatar użytkownika

MIDIMania
Stary wyga
Posty: 233
Rejestracja: 01 wrz 2006, 20:03
Lokalizacja: Słubice
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #74068 autor: MIDIMania » 01 lut 2009, 19:14

Kubuzz pisze:Podłączyłem klawisze do komputera. System nie wykrył nowego sprzętu.
Czy mogę korzystać z instrumentów VST z Cubase SX? Proszę o schemat ustawień lub jakiś link... Z góry dzięki... :hi:


Jakie klawisze? W jaki sposób podłączone? Co Cubase miał wykryć?

Generalnie - wszystko jest w instrukcji obsługi Cubase :wink:

Nie da się odpowiedzieć na tak postawione pytanie, zwłaszcza, że jak widać jesteś laikiem - ja bym zaczął jednak od instrukcji obsługi Cubase - w samym programie też jest wbudowany całkiem niezły Help, w którym w zasadzie znajdują się wszystkie odpowiedzi...

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


krzysiek26
Doświadczony
Posty: 64
Rejestracja: 01 lut 2009, 11:10
Lokalizacja: Przemyśl
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #76995 autor: krzysiek26 » 29 maja 2009, 23:59

Racja Cubase jest bardzo rozbudowanym programem i bez turtionala ciężko sam siedzę już od miesiąca i kuję obsługę tego programu ale fakt lekcje są co do vst klawisz F11 otwiera konsolę pod nazwą Virtual instrument wybierasz wtyczkę po jej załadowaniu okno po lewej na wejściu ustawiasz wejście midi np. midi usb a na wyjściu ustawiasz wcześniej wybrany instrument.jeżeli klawisz masz dobrze zapięty pod cubase to ma działać pozdro...
waflo12

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


Jackey
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 13 lip 2011, 0:19
Lokalizacja: Gliwice
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #93124 autor: Jackey » 13 lip 2011, 0:55

A jak chodzi o samo podpięcie klawiszy to poprostu w Cubase dajesz new midi track i jako input dajesz wejście midi twojej karty dźwiękowej. Komp nie musi nic wykrywać, także tym się nie przejmuj. Jak włączysz nagrywanie to ci nagra to co grasz. A potem brzmienie wybierasz tak jak kolega napisał powyżej. Pozdrawiam

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Jamick
Habitué
Posty: 1281
Rejestracja: 26 sty 2007, 14:44
Lokalizacja: ją dostaną
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #93134 autor: Jamick » 13 lip 2011, 18:38

hehe złoty szpadel za wykopki :wink:
Czymże są chmury
Jeśli nie wytłumaczeniem nieba?
Czymże jest życie
Jeśli nie ucieczką przed śmiercią?

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


Wróć do „Oprogramowanie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Studio Nagrań : Zastrzeżenia