OprogramowanieEdycja Wokalu !!!

Sekwencery, edytory, konwertery, plug-iny

Moderator: fantomasz


Autor tematu
krzysiek26
Doświadczony
Posty: 64
Rejestracja: 01 lut 2009, 11:10
Lokalizacja: Przemyśl
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Edycja Wokalu !!!

Post #74653 autor: krzysiek26 » 01 mar 2009, 19:42

Witam. Mam pytanie czy zna ktoś może jakiś dobry program lub wtyczkę dzięki której można poprawić wokal np jeżeli są niedociągnięcia dźwięków w wokalu lub np jeżeli wokal nie trzyma tempa względem podkładu ?????? proszę o informacje na ten temat z góry wielkie dzięki ........
waflo12

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

 
TEST
Awatar użytkownika

Jamick
Habitué
Posty: 1279
Rejestracja: 26 sty 2007, 14:44
Lokalizacja: ją dostaną
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #74654 autor: Jamick » 01 mar 2009, 20:11

Melodyne :hi: jako program i plugin
a darmowy plugin VST : GSnap
Ostatnio zmieniony 01 mar 2009, 20:25 przez Jamick, łącznie zmieniany 1 raz.
Czymże są chmury
Jeśli nie wytłumaczeniem nieba?
Czymże jest życie
Jeśli nie ucieczką przed śmiercią?

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


Autor tematu
krzysiek26
Doświadczony
Posty: 64
Rejestracja: 01 lut 2009, 11:10
Lokalizacja: Przemyśl
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #74660 autor: krzysiek26 » 01 mar 2009, 23:14

poszukam tej wtyczki dzięki za pomoc ale czy tą wtyczką można co kolwiek zdziałać na ściezce wokalu ????
waflo12

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Krizz
Stary wyga
Posty: 343
Rejestracja: 31 paź 2007, 9:16
Lokalizacja: Kowary
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #74661 autor: Krizz » 01 mar 2009, 23:22

krzysiek26 pisze:poszukam tej wtyczki dzięki za pomoc ale czy tą wtyczką można co kolwiek zdziałać na ściezce wokalu ????

Nieeee, skądże. Jamick sobie z Ciebie zażartował - te wtyczki są przeznaczone do parzenia kawy.

:evil:

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


Autor tematu
krzysiek26
Doświadczony
Posty: 64
Rejestracja: 01 lut 2009, 11:10
Lokalizacja: Przemyśl
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #74662 autor: krzysiek26 » 01 mar 2009, 23:24

ok dzięki rozumiem to pokaż jak przy ich pomocy parzysz tą kawę :D:D
waflo12

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

The Mon
Zaawansowany
Posty: 136
Rejestracja: 22 lut 2008, 16:38
Lokalizacja: Radom
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #74666 autor: The Mon » 02 mar 2009, 6:37

Wlewasz gorącą wodę do stacji CD, ustawiasz w BIOSie strat z dysku CD i czekasz....

AutoTune też jest niezły, dużo ludzi go używa - parzy herbatkę...


:grin:

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Rumburak
Beton
Posty: 802
Rejestracja: 17 maja 2005, 10:07
Lokalizacja: Warszawa
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #74689 autor: Rumburak » 03 mar 2009, 11:51

A nie lepiej po prostu czysto i w tempie zaśpiewać...? :oops:

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

The Mon
Zaawansowany
Posty: 136
Rejestracja: 22 lut 2008, 16:38
Lokalizacja: Radom
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #74700 autor: The Mon » 03 mar 2009, 17:34

Niby tak ale dokładność rzędu kilku centów +/- jest często trudna do osiągnięcia przez (często) nie za specjalnych wokalistów np. w muzyce popularnej. Stąd tak nałogowe używanie narzędzi strojących ;)

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Jamick
Habitué
Posty: 1279
Rejestracja: 26 sty 2007, 14:44
Lokalizacja: ją dostaną
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #74704 autor: Jamick » 03 mar 2009, 19:34

Rumburak pisze:A nie lepiej po prostu czysto i w tempie zaśpiewać...? :oops:


Czasem z przyczyn naturalnych nie idzie :oops:

Znam z autopsji, bozia głosu nie dałą, a że chętnych na zaśpiewanie moich kawałków brak, dostrajam właśnie za pomocą Melodyne... :roll:

Jeszce czekam aż ktoś wymyśli VST wokal ;D - wpisujesz tekst, nuty, wybierasz wokal męski , żeński , albo konkretny głos (np. Fredie ;)) i reszta już jak dzisiaj przy emulacji analogów

Taką zajawką jest już np Aques Tone

Albo ta magia ;D

A kolego Krzysztofie..najpierw zobacz - spróbuj , potem pytaj czy to działą.
Ostatnio zmieniony 03 mar 2009, 19:37 przez Jamick, łącznie zmieniany 2 razy.
Czymże są chmury

Jeśli nie wytłumaczeniem nieba?

Czymże jest życie

Jeśli nie ucieczką przed śmiercią?

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


Autor tematu
krzysiek26
Doświadczony
Posty: 64
Rejestracja: 01 lut 2009, 11:10
Lokalizacja: Przemyśl
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #74718 autor: krzysiek26 » 04 mar 2009, 11:22

Dzięki Jamick instalowałem tą wtyczkę którą mi poleciłeś ale przyznam szczerze ze zbytnio nic nie udało mi się z nią zmajstrować.Nadmieniłeś że używasz Programu melodyne też mam ten program ale jakoś dziwnie on u mnie działa wzorowałem się na yotube i tam np podczas edycji na tym filmie w porgrami był panel play stop itd co daje możliwość odsłuchu ścieżki a u mnie w programie nie ma tego czy to jest wina wersji programu czy tą opcje się jakoś włącza ????
waflo12

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Jamick
Habitué
Posty: 1279
Rejestracja: 26 sty 2007, 14:44
Lokalizacja: ją dostaną
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #74724 autor: Jamick » 04 mar 2009, 20:15

U mnie panel jest, a w samym Melodyne masz bardzo dobrze opracowany help. w sumie to jest interaktywny film.. tylko język trzeba znać.
Czymże są chmury

Jeśli nie wytłumaczeniem nieba?

Czymże jest życie

Jeśli nie ucieczką przed śmiercią?

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


Autor tematu
krzysiek26
Doświadczony
Posty: 64
Rejestracja: 01 lut 2009, 11:10
Lokalizacja: Przemyśl
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #74730 autor: krzysiek26 » 04 mar 2009, 22:56

Dzięki dzisiaj przysiadłem na upartego do melodyne i znalazłem panel trzeba go w opcjach było zaznaczyć żeby wyświetlał a co do wokalu to programik jest świetny tylko faktyczne trzeba przysiąść i poświęcić chwilę aby zapoznać się z programikiem dzięki za pomoc Jamick.Pozdrawiam...
waflo12

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


Wróć do „Oprogramowanie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Studio Nagrań : Zastrzeżenia