OprogramowanieRenoise - pytanie

Sekwencery, edytory, konwertery, plug-iny

Moderator: fantomasz


Autor tematu
mariuszkaz
Nowicjusz
Posty: 9
Rejestracja: 28 kwie 2009, 22:24
Lokalizacja: Koźmin Wlkp.
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Renoise - pytanie

Post #85624 autor: mariuszkaz » 19 kwie 2010, 23:29

Witam !
Mam pytanie dotyczące Renoisa 2.00.
Gdzie wpisywać komendy zmiany tempa BPM? Jeżeli wpisuję je w traku to
zniekształcają mi dźwięk np. pdau. Przy każdej zmianie tempa słychać
takie pykanie. Jak tego uniknąć.
Im dzwięk padu głośniejszy tym "pyknięcie" przy zmianie BPM głośniejsze.
Może gdzieś w ustawiniach w Renoise mam coś nie tak.
Mam E-mu Xboard 49 i Sound Blasrera Audigy 2ZS.

Mariusz

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

 
TEST
Awatar użytkownika

Krizz
Stary wyga
Posty: 343
Rejestracja: 31 paź 2007, 9:16
Lokalizacja: Kowary
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #85625 autor: Krizz » 20 kwie 2010, 8:22

Proponuję zmienić wtyczkę instrumentu padu.

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Belmondo
Habitué
Posty: 5774
Rejestracja: 10 maja 2004, 12:59
Lokalizacja: W-wa
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #85628 autor: Belmondo » 20 kwie 2010, 9:42

Krizz pisze:Proponuję zmienić wtyczkę instrumentu padu.


A moze po prostu sprobowac wylaczyc synchronizacje wtyczki z tempem.
Poza tym nie musi byc to zwiazane z wtyczka. Moze to byc blad w Renoise. Czesto w niektorych konfiguracjach sprzetowych wszelkie operacje na przerwaniach, np. przesuwanie okna w projekcie (jak i zmiana tempa) moga powodowac skutki uboczne polegajace na generowaniu roznych trzaskow.

Pozdr
Let us be thankful we have commerce. Buy more. Buy more now. Buy. And be happy

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Tellur
Zaawansowany
Posty: 133
Rejestracja: 26 paź 2008, 22:28
Lokalizacja: Ożarów Mazowiecki
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #85695 autor: Tellur » 21 kwie 2010, 22:39

W ReNoise komendy zmiany tempa wpisuj na tracku master, a nie na pojedynczych trackach instrumentów. Nie wiem, czy pomoże, ale przynajmniej tak to wygląda w teorii.

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


Wróć do „Oprogramowanie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Studio Nagrań : Zastrzeżenia