OprogramowanieReWire Cubase 5 i Ableton Live Lite 8

Sekwencery, edytory, konwertery, plug-iny

Moderator: fantomasz

Awatar użytkownika

Autor tematu
Jamick
Habitué
Posty: 1279
Rejestracja: 26 sty 2007, 14:44
Lokalizacja: ją dostaną
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

ReWire Cubase 5 i Ableton Live Lite 8

Post #102089 autor: Jamick » 09 mar 2013, 17:05

Nie jestem w stanie uruchomić Live 8 jako Slave w ReWire na Cubase 5
Mam 64 bit Win7 Co zapewne stanowi problem.

Czytałem już fora i Abletona i Steinberga i niektórym udało się ponoć to rozwiązać,ale wszystko co pisali już próbowałem, ale jakoś nie mogę w ogóle zmusić Live aby się zainstalował jako rewire do kubusia .. Po prostu sobie jadą 2 programy osobno.

Jakieś pomysły ?
Czymże są chmury
Jeśli nie wytłumaczeniem nieba?
Czymże jest życie
Jeśli nie ucieczką przed śmiercią?

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

 
TEST
Awatar użytkownika

Belmondo
Habitué
Posty: 5823
Rejestracja: 10 maja 2004, 12:59
Lokalizacja: W-wa
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #102091 autor: Belmondo » 09 mar 2013, 17:49

A tak tylko zapytam w kwestii formalnej czy we wlasciwej kolejnosci uruchamiasz programy... ?
Let us be thankful we have commerce. Buy more. Buy more now. Buy. And be happy

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Autor tematu
Jamick
Habitué
Posty: 1279
Rejestracja: 26 sty 2007, 14:44
Lokalizacja: ją dostaną
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #102092 autor: Jamick » 09 mar 2013, 19:19

No zbyt wiele kombinacji nie ma ;-) Ale oczywiście najpierw Cubase jako Master potem Live jako slave,
Pracowałem tak na XP i bez problemu to hula , ale teraz jakby w ogóle Rewire nie działało w 64 bitach - co oczywiście nie działa normalnie, ale tam na forach jacyś kolesie opisywali żeby programy puszczać jako 32 bit .. A u mnie nic, ani nie napisze że nie da się tak....
Czymże są chmury

Jeśli nie wytłumaczeniem nieba?

Czymże jest życie

Jeśli nie ucieczką przed śmiercią?

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Belmondo
Habitué
Posty: 5823
Rejestracja: 10 maja 2004, 12:59
Lokalizacja: W-wa
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #102093 autor: Belmondo » 09 mar 2013, 20:47

Ale uruchamiales binarki 32bitowe i tez nie dziala ?

Jutro moge sprawdzic akurat czy C5 pod W7 64 pracuje bezproblemowo z innymi programami po rewire. Z livem nie sprawdze bo nie mam jak.
Let us be thankful we have commerce. Buy more. Buy more now. Buy. And be happy

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Autor tematu
Jamick
Habitué
Posty: 1279
Rejestracja: 26 sty 2007, 14:44
Lokalizacja: ją dostaną
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #102096 autor: Jamick » 09 mar 2013, 21:36

W managerze aplikacji (czy jak się tam nazywa task manager, pokazuje że są 32 bit) Demo Live można z netu pobrać ;-) ale nie musisz sobie zaśmiecać kompa .. Ale to smutna historia wg. mnie, że 64 bitowe systemy nie są na świecie pierwszy dzień, a nadal nie są przystosowane do pracy z muzyką w pełni...

Przecież te softwarowe samplery czy procesory czy całkowicie DAWy są tak zasobożerne dzisiaj że 3 GB RAMu to już granica w niektórych przypadkach.
Czymże są chmury

Jeśli nie wytłumaczeniem nieba?

Czymże jest życie

Jeśli nie ucieczką przed śmiercią?

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

smith
Habitué
Posty: 1238
Rejestracja: 31 mar 2004, 1:29
Lokalizacja: planeta Ziemia
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #102097 autor: smith » 09 mar 2013, 21:45

A mnie zagina jedna rzecz: po co sprzegac Live z Cubasem ? Sam Live nie wystarczy?

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Autor tematu
Jamick
Habitué
Posty: 1279
Rejestracja: 26 sty 2007, 14:44
Lokalizacja: ją dostaną
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #102098 autor: Jamick » 09 mar 2013, 21:57

Ja mam wersję Live lite, i ta jest ograniczona do 8 tracków, poza tym ja live używam wyłącznie jak drum machine czy też puszczacz sampli, a od Atari pracowałem na Cubase to już starego psa nowych sztuczek nie nauczysz :-D Wolę pracować w Cubase.
Czymże są chmury

Jeśli nie wytłumaczeniem nieba?

Czymże jest życie

Jeśli nie ucieczką przed śmiercią?

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Belmondo
Habitué
Posty: 5823
Rejestracja: 10 maja 2004, 12:59
Lokalizacja: W-wa
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #102101 autor: Belmondo » 10 mar 2013, 14:21

Wyglada na to, ze rewire pod c5 nie bangla w 64bit.
Rozwiania ponoc sa dwa:
- uruchomic c5 w 32bit i powinno dzialac
- kupic wtyczke rewire vst i pod c5 64bit powinno dzialac.
Live lite ponoc wspiera rewire.
Let us be thankful we have commerce. Buy more. Buy more now. Buy. And be happy

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Autor tematu
Jamick
Habitué
Posty: 1279
Rejestracja: 26 sty 2007, 14:44
Lokalizacja: ją dostaną
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #102102 autor: Jamick » 10 mar 2013, 15:20

Live Lite wspiera na 100% bo jak pisałem na win XP mi działała bez problemu.
Cubase mam 32 bit i uruchamiam go trybie zgodności z XP SP3, live też.

Co ciekawe jak uruchamiam drugi raz Live, (kiedy mam tylko Live bez Cubase) zgłasza że już jest jeden soft w trybie Master, ale i tak nie da się sterować jeden drugim .. Dziwne to.
Czymże są chmury

Jeśli nie wytłumaczeniem nieba?

Czymże jest życie

Jeśli nie ucieczką przed śmiercią?

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


Wróć do „Oprogramowanie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość

Studio Nagrań : Zastrzeżenia