Moderator: fantomasz
Link: | |
BBcode: | |
HTML: | |
Ukryj linki do posta |
Ukryj linki do posta |
Belmondo pisze:z tego co pamietam polymoog ma chyba tylko HP
Ukryj linki do posta |
Rumburak pisze:W sekcji VCF filtr to LPF
Ukryj linki do posta |
Belmondo pisze:Czas skonczyc z maselkiem![]()
Ukryj linki do posta |
Rumburak pisze:Jeśli o smażenie chodzi to i owszem, ale jak chlebek bez masełka Panie przełkniecie?
Ukryj linki do posta |
Ukryj linki do posta |
Belmondo pisze:Na vintagesynth tez twierdza, ze tam jest tylko HPF i ze LPF byl tylko w wersji oryginalnej, cokolwiek to znaczy.
AQ pisze:Nie miałem niestety okazji i gratuluję Rumburak takiej możliwości. Przy okazji podpytam... Kojarzy ktoś polskich użytkowników tego instrumentu? Na pewno Marek Biliński, na pewno Józef Skrzek w SBB i solo, nie jestem pewien na 100 ale najpewniej Czesław Niemen, ostatnio wyczytałem, że jazzman Janusz Skowron no i... Romek Lipko z Budki Sutenera (widziałem na teledysku "Nie wierz nigdy kobiecie") Komendarek używał ..?
Ukryj linki do posta |
Rumburak pisze:Chodzi o to, że Polymoog Synthesizer miał LPF, a Polymoog Keyboard - HPF
Rumburak pisze:Ogólnie zawsze mnie ciekawiło skąd polscy muzycy mięli w tych czasach kasę na te wszystkie sprzęty (pomijam Skrzeka, który miał endorsment Mooga)?
Ukryj linki do posta |
Rumburak pisze:Ogólnie zawsze mnie ciekawiło skąd polscy muzycy mięli w tych czasach kasę na te wszystkie sprzęty (pomijam Skrzeka, który miał endorsment Mooga)?
Belmondo pisze:Bo wtedy sprzet ten byl w normalnych cenach, a z drugiej reki to juz w ogole.
Rumburak pisze:A propos polskich użytkowników, kiedyś zrobiłem wielkie oczy, gdy Polymooga zobaczyłem... w klipie do "Daj mi tę noc" zespołu Bolter!
Ukryj linki do posta |
AQ pisze:Czy w normalnych cenach były wtedy MOOGi w Polsce? Nie wiem. Na pewno relatywnie tańsze niż dzisiaj ale mało kto mógł sobie na nie pozwolić mimo wszystko.
Ukryj linki do posta |
Belmondo pisze:Poly $400-$1350 (co ciekawe od momentu wejscia na rynek, rok 1975, wprowadzono w nim okolo 300 poprawek w kolejnych wersjach)
Ukryj linki do posta |
Rumburak pisze:Żeby było śmieszniej, to koncepcja Polymooga nie była dziełem Roberta Mooga, tylko niejakiego Davida A. Luce'a. Podobnie było z Sonic 6 (czyli Musonics Sonic V)...
Ukryj linki do posta |
Belmondo pisze:Bo wtedy sprzet ten byl w normalnych cenach, a z drugiej reki to juz w ogole.
Pozdr
Ukryj linki do posta |
Ukryj linki do posta |
Ukryj linki do posta |
Ukryj linki do posta |
Ukryj linki do posta |
AQ pisze:Dopowiem, że Polymooga miał i używał w Lombardzie Grzegorz Stróżniak...
Ukryj linki do posta |
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość
Użytkownicy online: 1 :: 0 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 1 gość
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość