Ostatni post z poprzedniej strony:
Cześć wszystkim,jestem tutaj nowym użytkownikiem, chociaż pierwszą płytę z CES posiadam w fizycznym CDR-ze, a pozostałe dwie przesłuchałem we FLAC-ach. Klaus Schulze jest jednym z moich ulubionych kompozytorów (oczywiście obok Redshift, ARC itd), postanowiłem więc przygotować utwór do tej edycji.
Muzykę elektroniczną komponuję od niedawna. Od dłuższego czasu plumkałem sobie na pianinie z myślą, że kiedyś te moje proste utwory przeniosę na soczystego Mooga. Nie posiadam wprawdze żadnego syntezatora, ale od kilku miesięcy pracuję software'owo na laptopie w programie Renoise z pluginami VST. Dopiero zaczynam poznawać proces komponowania, dopieszczania i masterowania utworu. Chciałbym zadebiutować muzycznie w tej edycji CESa prostym utworem na linię bassową oraz typowo schulze'ową, moogową solówkę. Uwielbiam Klausa na żywo i uważam, że "Mephisto" z Poznania to jego najlepsze wykonanie live. Skomponowałem utwór utrzymany w podobnym, dynamicznym stylu.
Mam jedno pytanie. Ponieważ nie czuję się jeszcze pewie z moją twórczością, czy ktoś z Was z Warszawy byłby skłonny poświęcić mi z godzinę, przesłuchać mój utwór i doradzić mi trochę odnośnie masteringu itd? Ponieważ pracuję wyłącznie na laptopie bez żadnego hardware'u, mogę mieć swój utwór zawsze przy sobie

W każdym bądź razie mam nadzieję, że mój utwór będzie na tyle dobry, że będę mógł nim zadebiutować w CES