Czasami jak słucham ostatnich wydań TD mam wrażenie słuchania disco polo made in Poland z lat 90-2000

Moderator: fantomasz
Link: | |
BBcode: | |
HTML: | |
Ukryj linki do posta |
Ukryj linki do posta |
Edgar musiałby dać solidnego kopa wszystkim którzy teraz z nim grają i pogodzić się z Chrisem i Johanessem, ale to NIE MOŻLIWE.Facet z DZ-ty pisze:Tak ostatnio sobie pomyślałem-czy Tangerine Dream jest w stanie stworzyć jeszcze coś w rodzaju Tangram,Ricochet i tego typu arcydzieł które zapoczątkowały moje zauroczenie tą muzą,bez zbędnych dodatków typu Linda Spa & Iris Camaa,czyli saksofony trąbki i inne zupełnie niepasujące sprzęty?
Czasami jak słucham ostatnich wydań TD mam wrażenie słuchania disco polo made in Poland z lat 90-2000
Ukryj linki do posta |
Tak, to prawda. Wydaje się niemożliwe, bo EF praktycznie realizuje własne projekty pod nazwą zespołu. A pozostali muzycy, którzy są na koncertach zespołu, są tylko dodatkiem. Szczerze powiem, ze ten skład TD zaczyna mnie już powoli nużyć. Muzyka z okresu Eastgate jest prawie ta sama. EF musi coś zmienić. froese1983, czy EF też się pokłócił z JS ?froese1983 pisze: Edgar musiałby dać solidnego kopa wszystkim którzy teraz z nim grają i pogodzić się z Chrisem i Johanessem, ale to NIE MOŻLIWE.
Za ich wspólną nową płytę w dawnym stylu dałbym ( i inni wierni tamtym czasom) każdą kasę.
Ukryj linki do posta |
Redshift jest, ale prezentuje własną twórczość. Mi chodzi o cover-band.phaedra pisze:Przecież jest Redshift, to po co jeszcze jedna kapela ?
Ukryj linki do posta |
Redshift tez mają swoje płyty podobne.Nie piszę o Ricochet nr 10 ale o stylu jaki kiedyś prezentowali.phaedra pisze:Czy byś słuchał w kółko Rubycon, Ricochet w wersji live?
Ukryj linki do posta |
Ukryj linki do posta |
Ukryj linki do posta |
Tak tylko że nie wszystkie wydawnictwa są dostępne do nabyciaAzeroth pisze:Na szczęście jest Picture Palace Music, gdzie można posłuchać tego, co tworzy Thorsten bez skrępowania.
Ukryj linki do posta |
Ukryj linki do posta |
Zważywszy na to, że TD z czasów Eastgate to nadal muzyka bardzo niszowa, w ogóle nie trafiająca dla mas, nie rozumiem dlaczego EF obrał drogę banalnych melodii. Według mnie zarobiłby dużo więcej poprzez powrót do przeszłości właśnie. Przecież nawet Jarre tak zrobił, przez co mamy przez kilka lat raz gorsze, raz lepsze koncerty, na których możemy posłuchać jego klasycznych kompozycji.Lord Rayden pisze:Problem ("Problem" ?) z EF jest taki,że On uważa, że się rozwija i powrót do muzyki z lat 70-90 nie stangentyzowanej jest niemożliwy. I my nic na to nie poradzimy bo On jest twórcą i robi muzykę dla muzyki a niekoniecznie wprost dla fanów. Co prawda robi też dużo dla pieniędzy o czym świadczą liczne obecnie płyty TD, których chyba nikt nie kolekcjonuje u nas w pełni (chyba nawet Millennium nie). Kiedyś narzekaliśmy na brak koncertówek TD na CD i Video, teraz mamy zalew i co ? kręcimy nosem. Bo to nie to.
Ukryj linki do posta |
Ukryj linki do posta |
Azeroth pisze:Raz Edgar dał Thorstenowi trochę więcej pola do popisu w Springtime In Nagasaki. Utwór Persistence of Memory to chyba najlepsze co powstało od czasów Optical Race.
Ukryj linki do posta |
Ukryj linki do posta |
Zgadzam się w zupełnością z Twoją oceną tego albumu. Z ostatnimi produktami spod szyldu TD zapoznaję się tylko poglądowo. Mało słucham już jednak nawet płyt z z lat 70/80-tych. Bardzo je lubię, dlatego boję się aby mi się kompletnie nie osłuchały i nie zbrzydły. Słucham ich "od wielkiego dzwonu." Dzisiejsze możliwości wyławiania nieznanej wartościowej muzyki zrekompensowały mi w 100 % dokonania TD w ostatnim 20-leciu. Dlatego od pewnego czasu kompletnie jest mi obojętne, że lider TD marnuje swoje muzyczne nasienie na nieurodzajnych gruntach. Niech sobie tworzy albumy dla półkowych kolekcjonerów. Muzyczna archeologia to bardzo przyjemne zajęcie. Dlatego zamiast narzekać w kółko na współczesne TD, lepiej jak piszesz sięgnąć po RMI, FSP, GONG ....Geronimo pisze: Także drodzy koledzy,apeluję.Słuchajmy "Stratosfear" , "Phaedra" czy "Zeit" i innych ciekawych muzyków - choćby takie Radio Massacre International.
Ukryj linki do posta |