Jak widac na zalaczonych obrazkach oprocz modulow mooga byly tam komponenty pochodzace od konkurencji mooga- arp'a, na bazie ktorych projekt elektronik budowal swoje zabawki.

Pozdr
Moderator: fantomasz
Link: | |
BBcode: | |
HTML: | |
Ukryj linki do posta |
Ukryj linki do posta |
Cos by sie moze znalazlo. Tyle, ze ten PE ogolnie brzmial nieporownywalnie slabiej od Mooga i w dodatku tak naprawde byl pol modularny, bo wiele polaczen bylo w nim zrealizowanych wewnatrz albo na stale, tak jak PB i ChF chcieli. Jednak najbardziej spektakularne moduly 910, 920 i 930 to bylo mistrzostwo swiata, ale ich fotek (w sensie bebechow) na razie nie mam. Niektore moduly na pewno mial (nie wiem czy ma) Ed Buller z Node.radek tymecki pisze:E dobre! Ladder filter. masz jakieś inne fotki bebechow?
Ukryj linki do posta |
Ukryj linki do posta |
Alez przeznaczenie tego systemu jest zgola zupelnie inne niz wycinanie solowek. Poza tym co zdjecie, to inna klawiatura. Nie sugerowalbym sie zbytnio, zwlaszcza, ze prophet nie ma wyjsc cv.AQ pisze:Mia Sacra... Jak się ma coś takiego to Propheta się używa jako klawiatury sterującej?
W latach 80-tych ChF uzywal czegos takiego:froese1983 pisze:Zabawki jak na koncertach TD w latach 80 mniam
Ukryj linki do posta |
Ależ domyślam sięBelmondo pisze:Alez przeznaczenie tego systemu jest zgola zupelnie inne niz wycinanie solowek. Poza tym co zdjecie, to inna klawiatura. Nie sugerowalbym sie zbytnio, zwlaszcza, ze prophet nie ma wyjsc cv.
Ukryj linki do posta |
Ten uzytkownik to ChFAQ pisze:Podejrzewam, że użytkownik takiego rozbudowanego monstrum i Propheta ma odpowiednio zmodyfikowanego...
Ukryj linki do posta |
Ukryj linki do posta |
Tak na szybko to jest po prostu sekwenser skladajacy sie z dwoch modulow zamiast jednego. Jeden steruje czasem, drugi zdarzeniami. Duzo elastyczniejsza konstrukcja od standardowej w kwestii zabawy paternami.Rumburak pisze:Nieco innych rzutów... Swoją drogą, czy ktoś byłby w stanie wyjaśnić mi działanie modułów "Timecontroller" i "Programmer"?
Ukryj linki do posta |
Ukryj linki do posta |
Ukryj linki do posta |
Ukryj linki do posta |
A po co wywazac otwarte drzwiRumburak pisze:Ech, czyli czas najwyższy nastawić "Romance 76" i... przysiąść nad własnym projektem sekwencera!![]()
Ukryj linki do posta |
Ukryj linki do posta |
Ukryj linki do posta |
Ukryj linki do posta |
Tak na szybko:Belmondo pisze:Raczej nie.
Ukryj linki do posta |
Raczej tak, zob. zdjęcia w poście wyżej, ponadto cytat z przytoczonego tu już zinu ZEST (choć źródła sami nie podają, to jednak gdzieś tam w dyskusjach wypowiadali się ludzie, którzy sledzą temat dość głęboko, nie wiem czy wśród nich nie był też Ed Buller). Nie mogę tego teraz znaleść, jeśli dobrze pamiętam to było własnie na The Zest.Belmondo pisze:Raczej nie.
Peter Baumann:
Elka 610 Rhapsody String Synthesiser (silver/grey model)
Mellotron M400
EMS Synthi A Synthesiser x 2 with KS keyboard & sequencer
ARP 2600 synthesiser
3 case 3P Moog Modular with 960 Sequencers – later Edgar would own this modular, using it during Tangerine Dream’s 1976 European tour. Projekt Elektronik and PPG modules where subsequently added.
Moog 952 keyboard controller
Compact Phasing A (Phaser) made by Gerd (Gerhardt) Schulte at Audio Elektronik
Revox A77 Echo machine with Dolby B noise reduction
Ukryj linki do posta |