Wykryto blokowanie reklam: Forum istnieje dzięki wyświetlaniu reklam odwiedzającym nas użytkownikom. Prosimy o rozważenie wsparcia nas poprzez wyłączenie blokady reklam na naszej stronie.
Bardzo smutna wiadomość.Masakra co się dzieje w światku elmuzyki od jakiegoś czasu-Edgar Froese,Tomita,Vangelis,Klaus Schulze,Michael Garrison,Kristian Schultze(Cusco),Florian Schneider-Esleben,a teraz Mark.Na półkach mam teraz chyba więcej płyt z elmuzyką osób,które od nas odeszły niż żyjących.Łza się w oku kręci..
Pamiętam jak dziś,gdy Pan Kordowicz puścił w audycji we wtorkowe popołudnie chyba w 1983 lub 1984 roku Assassin Marka i odjechałem,ten odjazd trwa do dziś,potem w Studiu nagrań Legion ,eh były czasy.Dla mnie Mark solo ,a potem jako Redshift to najwyższa liga w elmuzyce.I tak już pozostanie na zawsze.
"Life to come" to jedna z niewielu płyt, które autentycznie przykuły moją uwagę - i to nie tylko w tym naszym el-gatunku, ale ogólnie wśród wszystkich które przez ostatnie lata przewinęły mi się przez odtwarzacz. A słucham naprawdę bardzo różnych rzeczy z norweskim black metalem włącznie. Szacunek.
A i pamiętam - chyba nawet mam gdzieś nagrane na kasecie - jak p.Kordowicz puszczał w trójkowym Studiu Nagrań "Legion". Ech...
Vermona Sound Terror
www.sensoria666.bandcamp.com
www.kwartetproforma.com
leonus pisze:Bardzo smutna wiadomość.Masakra co się dzieje w światku elmuzyki od jakiegoś czasu-Edgar Froese,Tomita,Vangelis,Klaus Schulze,Michael Garrison,Kristian Schultze(Cusco),Florian Schneider-Esleben,a teraz Mark.Na półkach mam teraz chyba więcej płyt z elmuzyką osób,które od nas odeszły niż żyjących.Łza się w oku kręci.
W tym roku w marcu jeszcze Thomas Fanger (Fanger & Schonwalder)
Ulubieni wykonawcy: Klaus Schulze, Giuseppe Dio, Glenn Henriksen, ABBA, A Tenns, Vangelis, Oliva Newton John, Eric Besse, Kraftwerk, Tangerine Dream, Kebu
Zawód: Renta
Zainteresowania: Muzyczne ,podróżnicze, fotografia, film żywioły Ziemi